Українці, які незгодні з рішеннями, прийнятими медико-соціальною експертною комісією, мають право на їх оскарження.

У Міністерстві охорони здоров'я повідомляють, що для оскарження рішення слід впродовж місяця звернутися з письмовою заявою до комісії, або до МСЕК центрального чи обласного рівня.

Довідка щодо інвалідності. Фото: Youtube
Довідка щодо інвалідності. Фото: Youtube

При отриманні письмової заяви, проводять повторну експертизу, або огляд та виносять нове рішення. У МОЗ повідомляють, що навіть після повторної процедури не слід опускати руки, при повторній відмові, таке рішення можна оскаржити у центральній МСЕК МОЗ України.

У складних випадках осіб, які звертаються для встановлення інвалідності, можуть направляти для проведення медико-соціального експертного обстеження до клініки Українського державного науково-дослідного інституту медико-соціальних проблем інвалідності (м. Дніпро) та Науково-дослідного інституту реабілітації інвалідів (м. Вінниця). - йдеться у повідомленні.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Висновки в такому разі складають після обстеження науково-дослідної установи. Ці висновки мають рекомендаційний характер для Комісії.

Довідка щодо інвалідності. Фото: Youtube
Довідка щодо інвалідності. Фото: Youtube

Рішення комісій усіх рівнів оскаржується у суді в установленому законодавством порядку.

Нагадаємо, ми писали, що українців можуть звiльнити від сплати комунальні послуги: кого стосується.

Як повідомляв "Знай.ua" поради водіям, що збережуть гроші у гаманці на бензин: головні помилки зимової їзди.

Також "Знай.ua" інформував, без грошей не залишать нікого: перелік виплат, які українці зможуть отримати у 2023 році.