Зима – це дуже травмонебезпечний період. Українці у разі отримання різних ушкоджень можуть розраховувати на безкоштовну медичну допомогу.
Про це нагадали в Міністерстві охорони здоров'я та додали, що дана допомога входить до Програми медичних гарантій, тож українцям не доведеться платити за отримання медичних послуг.

Зимові канікули, фото nv.ua
Зимові канікули, фото nv.ua

Якщо ви отримали травму та відчуваєте, що дістатися самостійно до лікарні не можете, викликайте швидку за номером "103". Карета допомоги прибуде на виклик у випадку, коли людина перебуває в невідкладному стані.

Бригада оцінить ваш стан, зможе надати першу допомогу та за потребою госпіталізує до лікарні. Зазначимо, екстрена медична допомога є абсолютно безкоштовною для пацієнта. Декларація чи направлення до лікаря не буде потрібно.

Лікарі, фото: Facebook
Лікарі, фото: Facebook

Які послуги українці можуть отримати безкоштовно у разі травмування:

У разі, коли пацієнти з бригадою вирішили госпіталізуватися, надається безкоштовний пакет медичної допомоги у стаціонарному закладі:

  • інструментальні та лабораторні дослідження;
  • полегшення, зняття чи усунення симптомів захворювання;
  • знеболення та медикаментозна терапія;
  • хірургічні операції, післяопераційний моніторинг пацієнта та подальша медикаментозна терапія;
  • цілодобовий лікарський та медсестринський догляд;
  • медична реабілітація у гострому періоді.

Якщо травма виявилася не небезпечною і госпіталізація не потрібна, українці мають право отримати амбулаторно-медичну допомогу. Вона включає діагностику, лікування травм та реабілітацію від лікарів вузької спеціалізації – лікар-хірург або ортопед-травматолог.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

Приймальня лікарні. Фото: скриншот з відео
Приймальня лікарні. Фото: скриншот з відео

Нагадаємо, як не підірвати квартиру, користуючись газовим пальником: головні правила

Раніше ми писали, дооплати до пенсії в 2023 році: у кого і на скільки можуть зрости виплати