Ох вже ці солодкі миті, коли мали відключити світло за граїїком, але воно є, і є.

А для когось, може, і не дуже солодкі, адже чекаєш відкручування, намагаєшся встигнути переробити всю роботу, а потім сидиш і чекаєш, боячись щось почати, адже можуть "рубанути" будь-якої хвилини. А як усі ми раділи, коли Новий рік та Різдво змогли провести не при свічках та ліхтариках, за що ми дуже вдячні нашим енергетикам.

Українці без світла, скріншот: YouTube
Українці без світла, скріншот: YouTube

Але зима знову повернулася в Україну і принесла мінусові температури, що ускладнює роботу енергетиків і тепер можуть бути неможливими навіть незначні послаблення, як-от наявність світла всю ніч, без відключень.

Енергетики попереджають про поновлення відключень світла вночі. Причина – морози, які прийшли в Україну. При цьому денні графіки також діятимуть. Про це попередив виконавчий директор ДПЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону:

Популярні новини зараз
Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

"Зараз йде зниження температури, збільшення споживання, тому я думаю, що обмеження будуть застосовувати не лише вдень, а й у нічний час".

Дмитро Сахарук, виконавчий директор ДТЕК
Дмитро Сахарук, виконавчий директор ДТЕК

Як зазначив Дмитро Сахарук, ліміти подачі електрики пропорційно розподіляються регіонами, тому обласні постачальники енергії вводять відключення. Однак через холодну погоду збільшується кількість споживання: тому доводиться застосовувати обмеження.

Нагадаємо, що в Україні частіше почнуть вимикати світло: в "Укренерго" дали невтішний прогноз.

Раніше ми повідомляли про набір чорного дня: українцям показали продукти, здатні "вижити" без холодильника.