Повномасштабна війна, тимчасова окупація деяких регіонів та інші біди минулого року завдали серйозної шкоди аграріям і стали причиною скорочення врожайності. Як на даний момент ситуація з продовольством і чи можливий дефіцит продуктів, розповів міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський в інтерв'ю телеканалу "Рада".

Микола Сольський заявив, що в Україні немає дефіциту базових продуктів харчування. У 2022 році було зібрано близько 65 мільйонів тонн зернових, зернобобових та олійних, а фермери вже готуються до наступної посівної компанії.

Супермаркет. Фото: Знай. ua
Супермаркет. Фото: Знай. ua

Очевидно, вони збільшуватимуть обсяг соняшнику та інших олійних. Хотіли б збільшувати кількість кукурудзи, але ця культура є дорогою у вирощуванні, що буде стримуючим фактором. Всі інші культури – відносно нішеві та на загальну картину суттєво не вплинуть Микола Сокольський

Посівна. Фото: скрін youtube
Посівна. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Микола Сольський зазначив, що звільнення частини Херсонщини від загарбників дає надію на часткове відновлення обсягів овочів, фруктів та ягід у 2023 році. Міністр додав, що нова посівна буде важкою та з обмеженими ресурсами, але аграрії зроблять усе, щоб вилучити максимальну користь від кожного гектара землі.

Раніше портал Знай повідомляв, непідйомна вартість овочів та фруктів: за якої умови ціни підуть на спад у 2023 році.

Також наш портал інформував, цінники будуть надхмарними? Українцям розповіли, як зміниться вартість курячих яєць у 2023 році.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, українців попередили про стрибок цін на популярні продукти в найближчому майбутньому: що подорожчає.