Стало відомо про те, чи побоюватися українцям, у яких у телефоні встановлено програму "ДiЯ". Чи надсилатимуть туди чоловікам повістки у військкомат.

Про це розповів керівник із розвитку електронних послуг у Міністерстві цифрової трансформації Мстислав Банік.

Справа в тому, що нещодавно Кабінет міністрів виніс ухвалу про те, що в додатку "ДiЯ" має незабаром з'явитися військовий квиток. Чоловіки одразу ж запанікували, тому що в такому разі від повістки вже не відвернутися.

Дія. Фото: diia.gov.ua
Дія. Фото: diia.gov.ua
Дія. Фото: diia.gov.ua

Виявилося, що це зовсім не так, і за допомогою даного сервісу розсилати повістки не планують. Приводів для занепокоєння немає.

Популярні новини зараз
Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей Залишать останню сорочку: які речі не будуть вилучати в ухилянтів-боржників "Працював усе життя, а користі - нуль": чи можуть українські пенсіонери продати свій стаж Уникнути повістки вже не вийде: ТЦК перевірятимуть українців за новими правилами
Показати ще

"Не варто хвилюватися. Ні ця постанова, ні будь-яка інша не передбачає надходження повісток через "Дію". У нашому плані роботи поки що немає таких завдань", - сказав Мстислав Банік.

Повістка. Фото: Кореспондент
Повістка. Фото: Кореспондент

Нещодавня постанова Кабінету міністрів України лише впорядкувала низку норм, прийнятих у далекому 2016 році. Там не передбачалося таке правило, тому вводити його в нинішні реалії тим більше не планують.

"Щодо військового квитка. Більшість державних сервісів та послуг майже завжди передбачають можливість їх запровадження онлайн у "Дії". Війна показала, що доступність цифрових сервісів для громадян — одне з пріоритетних рішень", - додав керівник з розвитку електронних послуг Мінцифри.

Дія саміт, фото: скріншот з відео
Дія саміт, фото: скріншот з відео

Як працюватиме сервіс із новими правилами поки що незрозуміло, адже розробкою лише почали займатися.

Нагадаємо, що секретар РНБО Олексій Данилов розповів, коли буде новий наступ Росії

Раніше повідомлялося, що суд не взяв під варту зрадницю: працювала на оккупантів у Харківській області

Також у США розповіли, коли і як збираються закрити небо над Україною: питання першої важливості