Тарифи на електрику для всіх громадян України зростуть відразу на 47%. Саме такий фейк запустили росіяни у мережі, щоб добити моральний стан українців. Вчимося розрізняти ІПСО.

Про це зазначає Центр протидії дезінформації у власному Telegram-каналі.

Насправді ціни для населення зовсім не зміняться, а підвищення тарифів торкнеться лише непобутових споживачів. І те пов'язано це виключно з регулярними ударами росіян по критичній українській інфраструктурі.

Укренерго, скріншот з відео
Укренерго, скріншот з відео

Усі гроші з підвищення тарифів підуть на відновлення пошкоджених об'єктів, а також створення аварійного запасу обладнання. Але, знову ж таки, стосується це виключно непобутових споживачів, простих українців це ніяк не торкнеться.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Поширюють цей фейк російські засоби масової інформації, щоб маніпулювати свідомістю наших громадян. Називають вони це "новорічним подарунком від київської влади".

Брак електроенергії. Фото: YouTube
Брак електроенергії. Фото: YouTube

Вони зазначають, що вже до літа електроенергія подорожчає майже половину - 47%. Не ведемося, це неправда. Навіть якщо взяти до уваги бізнес, то електроенергія для них з Нового року подорожчала лише на 10%.

"Незважаючи на ситуацію в енергетиці, яка значною мірою постраждала від руйнувань внаслідок ворожої агресії, а також беручи до уваги актуальне соціально-економічне становище в країні, Комісія обмежила зростання зазначених тарифів. Їх вдалося утримати на збалансованому рівні, що відповідає інтересам усіх учасників ринку електричної енергії, включаючи виробників та споживачів", – йдеться у повідомлення.

Нагадаємо, що на українських дорогах з'являться нові серії номерних знаків: вигляд та з якою метою

Раніше повідомлялося, що оренда житла в Україні на початку 2023 року: на які варіанти є попит та ціни

Також в Україні офіційно заборонили пластикові пакети: штрафи за порушення, альтернативи та нюанси .