Відома письменниця, активістка та популяризатор української мови Лариса Ніцой вирішила підтримати Ірину Фаріон після чергового скандалу. Жінка зазначила, що спостерігає за цим із сумом.

Нова посада була розміщена на її станиці в соціальній мережі Facebook, активним користувачем якої вона є. Регулярно письменниця висловлюється на різні соціальні теми.

Лариса Ніцой, фото: Facebook
Лариса Ніцой, фото: Facebook

Суть конфлікту в тому, що за словами Ірини Фаріон її онук у дитсадку змушений розбиратися за допомогою кулака з тими, хто продовжує говорити російською.

Люди розділилися на два табори: одні підтримують таке радикальне вирішення проблем, а інші називають це неподобством, адже дитина може бути переселенцем, і ніколи не розмовляла українською.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Висловилася з цього приводу і Лариса Ніцой:

Бо причиною конфлікту є недалекі або химерні батьки Грицьки, які досі не розібралися, що давно настав час інакше виховувати свою дитину. Не Фаріон з Дмитриком треба бити, а "нєрадівих родітєлєй", які не думають про свою дитину і погано дбають про її майбутнє, бо для Грицька це лише початок конфліктів, але далеко не кінець. Звичайно, дитина Гриша теж не винна – вона заручник неправильного виховання своїми дорослими батьками. Але хіба ці батьки колись додумаються, що це вони винні в ситуації, що склалася, і що таких ситуацій у їхньої дитини буде ще багато, якщо частина провідників української інтелігенції, що думає, хльощуть не їхню, не причину, не їхнє виховання і не їхню недбалість, а лають слідство – Фаріон та Діма. Ці батьки та багато подібних батьків і далі думатимуть, що з ними та їх вихованням все нормально і це підтверджують інші українці, більше того, українська інтелігенція, яка стає на їхній захист. Ларіса Ніцою

Далі письменниця наголосила, що багато українців самі винні, що такі як маленький онук Фаріон змушені захищати свій особистий простір. Тобто цим заохочує насильство, навіть якщо це просто конфлікт між дітьми. Вона вважає, що не бажання визначитися з мовним питанням зараз саме й спричинило цю ситуацію.

Нагадаємо, що Лариса Ніцой різко "закрила рота" Наталі Мосейчук через українську мову

Раніше повідомлялося, що Лариса Ніцою назвала тих, хто прогавив прихід ворога .

Також, Лариса Ніцой навчила правильно радіти впійманню зрадників