Черговий скандал із компанією, яка продовжує працювати і в Росії, і в Україні. Lay's годують російських окупантів своєю продукцією, відправляючи допомогу на передову.

Про це стало відомо завдяки новим публікаціям від пропагандистів. Виявилося, що чіпси Lay's входять до продуктових посилок, які посилаються для підрозділів російських окупантів. Постачаються ці снеки до місцевих благодійних фондів.

Lay's, фото: вільне джерело
Lay's, фото: вільне джерело

При цьому все це не разова акція, а системна постійна робота, в рамках якої допомога передається щотижня.

І Cheetos та Lay's продовжують поки що працювати не лише на російському ринку, а й на українському. Тому громадян масово закликають відмовитися від цих товарів, оскільки вони фінансують війну у буквальному значенні цього слова.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Чипси, кадр з відео
Чипси, кадр з відео

Тішить, що ця проблема почала поступово вирішуватися. Це не єдині компанії, які вирішили всидіти на двох стільцях, і працювати на двох ринках одразу. Проте українські рітейлери почали висловлювати свою позицію.

Наприклад, французька компанія "Бондюель" теж була на прилавках і українських та російських магазинів, доки не вирішили відправити напередодні свят 10 тисяч продуктових кошиків для військовослужбовців Росії. Там лежала у кожному листівка із закликом до перемоги.

Бойкот, фото: Знай.ua
Бойкот, фото: Знай.ua

Українські супермаркети оперативно відреагували і вирішили відмовитися від реалізації продукції на своїх прилавках. Сподіваємося, що незабаром вирішиться і проблема з чіпсами. Компаніям доведеться вирішувати, що їм важливіше, репутація чи гроші.

Нагадаємо, що Novus, Varus та інші: супермаркети приберуть з полиць товари компаній, які забезпечують окупантів .

Раніше повідомлялося, щоб українці завжди були на зв'язку: українцям встановлять безкоштовні зарядні станції

Також, якою буде економічна ситуація в Україні у 2023 році: вплив війни на курс гривні та зростання цін