Українські водії вже помітили, як подорожчало пальне на АЗС, та експерти прогнозують подальше зростання цін. Вся справа в логістиці та підвищеному попиті, але з лютого ще одна причина впливатиме на ціноутворення – запровадження ембарго на російські нафтопродукти ЄС.

Експерт з енергетики Геннадій Рябцев зазначив, що ситуація з цінами на бензин залежатиме від здібностей трейдерів - чи зможуть вони забезпечити зростання потреб із скороченої пропозиції на ринку до початку весни.

АЗС. Фото: скрін youtube
АЗС. Фото: скрін youtube

"З 5 лютого вводиться ембарго на російські нафтопродукти і це означає, що можуть виникнути проблеми з наявністю на спотовому ринку вільних обсягів нафтопродуктів", - пояснив він.

Вже з лютого-березня водії помічатимуть перші зміни і вони порадують далеко не всіх. Рябцев наголосив, що сільськогосподарські підприємства також вимагатимуть велику частку пального. Через це закупівлі зростуть.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

"Виробники європейські будуть виконувати контракти – довгострокові та середньострокові. У наших трейдерів цих контрактів немає, вони працюють в основному на спотовому ринку і тому через відсутність російських нафтопродуктів можуть виникнути проблеми з наявністю достатньої кількості бензину та ДП", - заявив експерт.

Каністра для бензину, скріншот: YouTube
Каністра для бензину, скріншот: YouTube

Нагадаємо, затримки із соцвиплатами в умовах війни: Гетьманцев розповів, до чого готуватися українцям

Також портал Знай.ua писав, ліки, які можна отримати безкоштовно: які зміни у програмі "Доступні ліки"