У неділю, 15 січня внаслідок вибуху бомби в церкві кілька людей загинули та ще кілька отримали поранення.

На жахливих кадрах, знятих у церкві Касінді Лубіріха в Північному Ківу, Демократична Республіка Конго видно, як після інциденту тіла вбитих і поранених кидають у пікапи.

Один парафіянин був помічений весь у крові та блювоті на підлозі, а на інших кадрах видно трупи, що лежать на підлозі між церковними лавами.

Про це повідомляє видання DailyStar.

Вибух у церкві, кадр з відео
Вибух у церкві, кадр з відео

Популярні новини зараз
ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

За повідомленнями соцмереж, вибух стався під час церемонії хрещення.

Тим часом було помічено рятувальників, які витягували поранених у безпечне місце. Конголезька армія повідомила, що церква належала п'ятидесятницькій парафії і що бомба була викликана саморобним вибуховим пристроєм, який вибухнув у церкві.

Як повідомляє місцеве видання Les Volcans News, підозрюваний вийшов із-за дерев, що оточують церкву, підірвав бомбу, а потім повернувся до лісу. Місцеві жителі кажуть, що такі інциденти нечувані в Касінді.

Жоден терористичний угруповання ще не заявив про напад, але відомо, що в цьому районі діє членська група Ісламської держави «Союз демократичних сил» (АДС).

У 2019 році пропагандистський відеоролик ІДІЛ показав, як лідер АДС Муса Балуку присягається у вірності свого ополчення Ісламській державі.

Вибух у церкві, кадр з відео
Вибух у церкві, кадр з відео

Нагадаємо, що чоловік у Криму встиг "зловити" НЛО , спостерігав 2-3 хвилини, а потім...: "Чи відправляли це вченим?".

Раніше ми повідомляли, що мисливці за НЛО попередили про висадку іншопланетян, їм набридло ховатись: "Це найбільша кричуща демонстрація".