Банки зобов'язані зберігати банківську таємницю, що містить також інформацію про надходження коштів на рахунки. Розкриття останньої можливо у випадках та в обсягах, визначених законодавством.

Необхідність отримання інформації про стан банківського рахунку фізичної особи може виникнути, якщо податковим органом було встановлено факт здійснення підприємницької діяльності або у разі, якщо є підстави вважати, що людина порушує податкове законодавство. Зокрема йдеться про неофіційну заробітну плату.

Гроші. Фото: Youtube
Гроші. Фото: Youtube

Попри те, що банки зобов'язані зберігати банківську таємницю, що включає інформацію про надходження коштів на рахунки, її розкриття можливе. Але тільки у випадках та в обсягах, визначених законодавством.

Податкові органи можуть отримати в банківській установі інформацію про наявність рахунку у фізичної особи за запитом. Проте інформацію про залишки на рахунках фізичної особи та про рух коштів на ньому банк може передати податковій лише за наявності відповідного судового рішення.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Необхідність отримання інформації про стан банківського рахунку фізичної особи може виникнути у разі встановлення податковим органом факту здійснення підприємницької діяльності або за наявності підстав вважати, що фізичною особою порушено податкове законодавство.

З усім тим, до моменту звернення до суду із заявою про розкриття банківської таємниці податковий орган має вжити належних заходів щодо збору та перевірки інформації, відповідно до податкового законодавства.

Нагадаємо, ми писали, що 20 мільярдів з наших кишень: правоохоронці завершили розслідування мутної схеми "Роттердам+"

Як повідомляв "Знай.ua" чи покарають українців, які не повернулися додому після оголошення загальної мобілізації: що каже закон.

Також "Знай.ua" інформував, пасажирів Укрзалізниці чекають приємні зміни: хто та на що може розраховувати.