Для наших читачів, котрі уважно стежать за цінами на основні продукти харчування, є дуже важливі новини. Справа в тому, що популярні українські мережі супермаркетів змінили ціни на молочну продукцію, зокрема, на молоко і вершкове масло.

Про це стало відомо завдяки детальній інформації від аналітиків порталу Minfin.

Станом на середину січня 2023 року цінники змінилися залежно від торгової марки та відсотка жирності.

Зокрема, молоко марки "Простоквашине" 1% знизилося в ціні з 38,32 грн. до 37,56 грн. за 900мл. А ось Яготинське 2,6% подорожчало з 26,74 до 39,59 грн. за 900мл.

Ціни на молоко, скріншот: Minfin
Ціни на молоко, скріншот: Minfin

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Також підвищилася середня вартість вершкового масла торгової марки Яготинське 73% із 67,16 грн. до 68,98 грн. за 200 грам. Цінник на нього стартує від 66,50 грн. (Ашан) та досягає 70,56 грн. (Метро).

Ціни на вершкове масло, скріншот: Minfin
Ціни на вершкове масло, скріншот: Minfin

Варто нагадати нашим читачам, що фахівці з асоціації виробників молока та ДК "Молочний альянс" зазначають, що 2023 рік обіцяє бути досить складним, особливо у першому кварталі, наголошує керівник АВМ. Експерт з урахуванням зростання витрат на виробництво сирого молока прогнозує, що зростання цін на сире молоко у 2023 році становитиме 25-30%.

Нагадаємо, картопля – всьому голова: українці їдять на рік понад 100 кг картоплі. Більше – лише одна країна.

Раніше повідомлялося, в Україні за рік суттєво подорожчав проїзд у транспорті: де пасажири найбільше платять.

Також, в Україні очікується зростання цін на пальне на початок весни: що вплине на ситуацію.