Рівень безробіття в Україні становить 30%, роботу шукають понад 4,7 мільйона осіб.

В Нацбанку та Мінекономіки порахували українців, які шукають роботу в Україні знаходячись за кордоном, які хотіли б повернутися, але не можуть через брак роботи. Про це розповіла перший віцепрем’єр-міністр - міністр економіки Юлія Свириденко під час присвяченої Україні сесії на Всесвітньому економічному форумі у Давосі. Про це повідомляє Укрінформ.

Пошук роботи. Фото: Youtube
Пошук роботи. Фото: Youtube

За її словами великим викликом є саме виїзд за кордон мільйонів українців, які були активно залучені в українську економіку.

Національний банк України оцінює рівень безробіття у 30%. Це означає, що 4,7 млн українців знаходяться у пошуку роботи і не можуть її знайти. Ці цифри складають із 2,7 млн осіб за межами України, які хочуть повернутися зараз і почати працювати, і 2 млн – всередині країни, — заявила Свириденко.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Українським водіям загрожує чималий штраф: через що можна залишитись без грошей у воєнний час
Показати ще

Міністерка зазначила, що українська влада намагається долучити українців до відновлення каїни, так було створено проєкт "Армія відновлення". В рамках програми, залучають до укріплення дамб, розчищення узбережжя біля водойм та річок, заготівлі дров для населення, розвантаження гуманітарної допомоги, ремонтно-відновлювальних робіт у приміщеннях соціальної сфери тощо.

Нагадаємо, ми писали, що багато роботи та вакансій: які професії будуть актуальні в Україні вже скоро.

Як повідомляв "Знай.ua" на військовий облік мають стати ще дві категорії українців: про кого повідомлятимуть у військкомати.

Також "Знай.ua" інформував, безробітні отримають новий удар по кишені: на скільки зменшено розмір допомоги.