Для наших повнолітніх читачів, які іноді можуть дозволити собі випити зміцнювальних напоїв, є кілька важливих новин. Українські броварні у 2022 році виробили лише 72% від того, що вдалося зварити у 2021 році. Інакше кажучи, виробництво пива в Україні впало на 28%. А це дуже велика цифра, якщо враховувати "сухі закони" щодо областей.

Про це стало відомо завдяки інформації від організації пивоварів та виробників безалкогольних напоїв "Укрпиво".

Пивоварня, скріншот: YouTube
Пивоварня, скріншот: YouTube

За інформацією генерального директора компанії Галини Коренькової, експертна оцінка обсягу виробництва пива по Україні (крім безалкогольного пива з об'ємною часткою спирту до 0,5%) за 12 місяців 2022 року становить 122,8 млн дал, або 72,1% до 2021 року, коли було вироблено 170,5 млн. дал напою.

Також є інформація, що за весь рік було вироблено 164,8 тис. т солоду, це 75,4% обсягів 2021 року (218,5 тис. т).

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Громадські організації пропонують додатково одноразово підвищити акцизи на тютюнові вироби рівня інфляції.

Державна податкова служба України, за попередні 6 місяців, повідомила про надходження від акцизів на тютюнові вироби на 1,7 млрд грн більше, ніж за аналогічний період 2021-го - 37,5 млрд грн проти 35,8 млрд грн відповідно.

Нагадаємо, одна з улюбленок на шоу "Холостяк" Аня Неплях не змогла приховати цього від українців: "Кіра бухає вже".

Раніше повідомлялося, що дієта буде не каторгою, а відпусткою: чи можна пити алкоголь під час схуднення - рекомендації лікаря.

Також, чим правильно закушувати коньяк, горілку, вино та віскі: не сконфузіться на свята і уникайте похмілля.