В Україні вже практично рік діє військовий стан, а водночас і заборона для призовних чоловіків на виїзд за кордон. Проте, деякі категорії громадян все ж таки можуть собі це дозволити, і зараз про них поговоримо.

Зокрема мова пішла про чоловіків, які мають посвідку на проживання в іншій країні. Розповів про це юрист-волонтер Гарячої лінії АПУ з питань, пов'язаних із військовою агресією, її наслідками та військовим станом Владислав Зайцев в ексклюзивному коментарі ZN. UA.

Перевірка документів на кордоні, фото із вільних джерел
Перевірка документів на кордоні, фото із вільних джерел

Виїзд за кордон у поточних умовах заборонений для військовозобов'язаних, але є винятки, як і в будь-яких правилах. Виїжджати за межі України чоловіки з посвідкою на проживання в іншій країні можуть лише за умови відповідних позначок у документах.

Чоловіки, які постійно мешкають в іншій країні, при перетині кордону будуть зобов'язані надати паспорт зі штампом про оформлення виїзду на постійне проживання. Також це може бути звичайна довідка про перебування на консульському обліку, яка видається дипломатичними установами України.

Популярні новини зараз
Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Відмова може бути вигідною: українцям пояснили переваги
Показати ще

Кордон, фото: скріншот із відео
Кордон, фото: скріншот із відео

"Отже, чоловіки, які мають посвідку на постійне проживання за кордоном та пройшли процедуру оформлення документів для виїзду за кордон на постійне проживання, можуть вільно повернутися до України та виїхати назад при наданні на кордоні відповідних документів", – пояснив Зайцев.

Польський кордон, фото: ipress.ua
Польський кордон, фото: ipress.ua

Раніше портал Знай повідомляв, водіїв порадували темпи зниження цін на автогаз: вже помітно дешевше, ніж було .

Також наш портал інформував, в Україні хочуть підняти акциз на алкоголь та пальне: яким буде розмір ставки та ціни .

Крім того, ми писали, водії не вірять очам: АЗС продовжують знижувати ціни, скільки коштує літр бензину, дизеля та автогазу.