Українські державні та комерційні банки мають надати Національному банку інформацію про обмінники, в готівковій формі до кінця січня.

Про це поінформував пресслужба НБУ. НБУ вимагає такі дані від банків для того, щоб сформувати реєстр пунктів обміну валюти, регулятор оновив автоматизовану інформсистему ведення Державного реєстру банків.

Обмін валют. Фото: Youtube
Обмін валют. Фото: Youtube

Національний банк України нагадує банкам про необхідність надання інформації про свої відокремлені підрозділи, відкриті з метою здійснення торгівлі валютними цінностями в готівковій формі, — йдеться у повідомленні.

Система Держреєстру дає змогу банкам надавати інформацію про свої відокремлені підрозділи, відкриті з метою здійснення торгівлі валютними цінностями в готівковій формі. Банки повинні надіслати інформацію НБУ впродовж 10 робочих днів після одержання повідомлення.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Якщо фінустанови затребувану НБУ інформацію не нададуть, відповідно, обмінники не внесуть в реєстр та їхню роботу вважатимуть неправомірною.

Торгівля валютними цінностями у готівковій формі у пунктах обміну іноземної валюти, які підлягають внесенню до Реєстру пунктів обміну іноземної валюти, але не внесені до нього, забороняється, - заявив куратор банківського нагляду Нацбанку Дмитро Олійник

Податок на валюту

Національний банк змушує банки або відмовитися від зовнішньої реклами, або сплачувати "надзвичайний" податок на валюту. Податок "загрожуватиме" тим банкам та за ті обмінники, які не внесено до єдиного державного реєстру.

Нацбанк України. Фoто: скриншот Youtube
Нацбанк України. Фoто: скриншот Youtube

Що на валютному ринку

Наприкінці тижня долар продовжує стійкий курс, а курс євро на "чорному ринку" перевищив 43 гривні.

Курс валют. Фото: Мінфін
Курс валют. Фото: Мінфін

Нагадаємо, ми писали, що чи інвестувати в українські банки: відсоткові ставки у гривні зросли, скільки можна заробити на депозитах.

Як повідомляв "Знай.ua" курс долара може злетіти найближчим часом: за якої умови і наскільки сильно.

Також "Знай.ua" інформував, що курс долара виріс на 48%: як змінювалася ціна валюти впродовж року.