Чимало українців вимушено залишили свої будинки через підступне вторгнення російських окупантів. Якщо ваше пенсійне посвідчення залишилося на окупованих територіях або в метушні справ загубилося, то є можливість його оперативно відновити.

Є кілька спеціальних сервісів – можна подати заяву до Пенсійного фонду, а можна ще скористатися електронними послугами.

Про це стало відомо завдяки нагадуванню від прес-служби Пенсійного фонду України.

Оформлення: скріншот: YouTube
Оформлення: скріншот: YouTube

Важливо розуміти, що заяву можна подати двома способами: особисто у найближчому органі Пенсійного фонду чи особистому кабінеті електронних послуг ПФУ.

Популярні новини зараз
3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Мають право подати заяву на відновлення ті, хто її втратив, у кого вона перетворилася на непридатну, хто отримав інший вид пенсії або було змінено обставини піклування чи опіки.

Якщо ви перебуваєте на окупованих територіях або в районі ще не запрацювали органи Пенсійного фонду, ви можете звернутися до будь-якого іншого відділення. Пенсійний фонд нагадує, що держава гарантує пенсійні виплати всім громадянам.

Оформлення, скріншот: YouTube
Оформлення, скріншот: YouTube

Що необхідно зробити, щоб подати онлайн заявку на відновлення документа: авторизуватися в електронному кабінеті послуг Пенсійного фонду України, вибрати розділ "Пенсійне забезпечення", у розділі "До ПФУ" знаходимо "Комунікації ПФУ", а далі обираємо "Заявка на виготовлення пенсійного посвідчення".

Нагадаємо, комуналка, бензин та цигарки: на що і скільки сьогодні витрачають нечувані гроші кияни.

Раніше повідомлялося, у "Новій пошті" пояснили, як правильно відправляти крихкі посилки: що потрібно знати українцям.

Також, додаткові виплати до пенсії від ПриватБанку: хто з українців може стати багатшим.