Стало відомо про те, що компанія ДТЕК відмовилася від ідеї відключати електрику українцям відразу після скарг від сусідів. Що потрібно знати про незадоволення громадян.

Про це заявила прес-служба компанії в офіційному Telegram-каналі ДТЕК.
Справа в тому, що деякі засоби масової інформації почали розповсюджувати фейкову інформацію про відключення електрики, і компанії довелося писати спростування. Скарги сусідів не будуть оброблятися.

Відключення світла, скріншот: YouTube
Відключення світла, скріншот: YouTube

"Компанія не проводить жодних відключень "за скаргами" у будь-якому з регіонів, де працюють "ДТЕК Мережі", - йдеться у повідомленні.

За словами відомства, всі відключення відбуваються дистанційно, і лише їх невелика частина вимагає особистої присутності персоналу. По можливості різні бригади їздять на лінії, які живлять нашу критичну інфраструктуру, щоб самостійно вимкнути ті будинки, які живляться від мережі.

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею "Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються ПриватБанк звернувся до власників пенсійних карток: як уникнути затримок із виплатами Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."
Показати ще

Відключення світла, фото: Знай.ua
Відключення світла, фото: Знай.ua

"Для забезпечення соціальної справедливості та забезпечення рівних умов для людей, закликаємо балансоутримувачів (ЖБК та ОСББ) будинків, підключених до критичної інфраструктури, відключати їх власноруч", - зазначила прес-служба.

Це значно допоможе зменшити кількість та тривалість відключень по всій країні. Стан енергосистеми країни залежить від кожного з нас, і, звичайно ж, це наближає нашу перемогу, яка вже не за горами.

Нагадаємо, що компенсація за зруйноване житло: чи всі зможуть отримати допомогу, і на яких умовах

Раніше повідомлялося, що доставка газу: скільки українцям у 2023 році доведеться віддати за блакитне паливо, схема розрахунку

Також, посвідка на проживання за кордоном: чи мають такі чоловіки право перетинати кордон України