Через часту експлуатацію на прасці може з'явитися накип. Особливо сильно цієї проблеми страждають прилади, у яких часто застосовується режим випарювання. Почистити праску можна і без спеціальної хімії. Про це пише ua-novosti.

Праска є в кожному будинку і без нього важко уявити життя. Сучасні моделі сильно спрощують життя своїм функціоналом і допомагають швидко упорядковувати навіть самий пом'ятий одяг. Втім, як і будь-яка техніка, праска потребує догляду. Згодом на ньому може з'явитися накип, позбутися якого можна дуже просто, якщо знати хитрощі.

Як очистити праску від накипу. Фото: скрін youtube
Як очистити праску від накипу. Фото: скрін youtube

Так, по-перше, не потрібно шукати спеціальних засобів серед побутової хімії. Щоб підготуватися до чищення приладу потрібно зайти до найближчого супермаркету та знайти там все, що знадобиться, а саме: мінеральну воду та таблетки парацетамолу. Ці кошти допоможуть не тільки прибрати накип, а й убезпечать від розлучення на одязі.

Як очистити праску від накипу. Фото: скрін youtube
Як очистити праску від накипу. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Українцям пенсійного віку нададуть тимчасову допомогу: які документи потрібно подати Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

У резервуар для води вливаємо мінеральну шипучу воду, яка впорається з усіма забрудненнями. Праску потрібно буде включити на максимальну потужність та випустити пару. Ця процедура повторюється кілька разів і від накипу не залишається сліду.

Раніше портал Знай повідомляв, хитрий лайфхак для очищення скляних дверцят духовки: мінімум зусиль і засяє, як нова.

Також наш портал інформував, як швидко і легко позбавитися слідів дезодоранту на одязі: потрібні кошти знайдуться в кожному будинку.

Крім того, ми писали, як відмити кухонну стільницю і усунути неприємні запахи: знадобиться лише два інгредієнти.