У Києві, Дніпрі, Львові, Одесі та Харкові можна буде знайти місця, де скористатися безкоштовним Wi-Fi.

Публічні Wi-Fi-зони з безкоштовним інтернетом зможуть бути доступні 2-4 годин, коли електроенергії немає. Про це повідомив гендиректор компанії "Укртелеком" Юрій Курмаз в інтерв’ю "Інтерфакс-Україна".

Інтернет, скріншот відео
Інтернет, скріншот відео

За його словами в компанії шукали відповіді на різні сценарії з блекаутом. Було вирішено відкрити мережу безкоштовних публічних Wi-Fi-зон у п'яти містах, де було здійснено модернізацію інфраструктури та встановили активні вуличні шафи.

Упевнений, що багато містян бачили такі сірі шафи. Ми розмістили на них наклейки-покажчики, які повідомляють, що тут можна скористатися безкоштовним Wi-Fi, – зазначив Юрій Курмаз.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Загалом компанія планує обладнати понад 700 таких точок у Києві, Дніпрі, Львові, Одесі та Харкові. Незабаром "Укртелеком" публічно анонсує проєкт та розкриє подробиці.

Мобільний зв'язок, фото з вільних джерел
Мобільний зв'язок, фото з вільних джерел

Багато містян у Києві, Дніпрі, Львові, Одесі та Харкові бачили такі сірі шафи. Вони розмістять на них наклейки-покажчики, які повідомляють, що тут можна скористатися безкоштовним Wi-Fi.

Таких зон з публічним Wi-Fi понад 700, де впродовж 2-4 годин блекауту можна буде скористатися доступом до інтернету.

Нагадаємо, ми писали, що шара від Vodafone: як отримати 20 ГБ на свій мобільний рахунок.

Як повідомляв "Знай.ua" коли українські пенсіонери отримають безкоштовні смартфони

Також "Знай.ua" інформував, "Укрзалізниця" не зупинятиметься через блекаут: знайшли як продавати квитки за відсутності електрики.