Часто-густо компанії та фірми, на яких працювали українці закрилися або були ліквідовані, і записів щодо відрахувань в пенсійний фонд не залишилося, а саме підтвердження страхового стажу необхідне для нарахування пенсії.

Починаючи з січня 2004 року страховий стаж розраховується за даними Реєстру застрахованих осіб, то до цієї дати, тобто до вступу в дію Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", основним документом, за яким розраховується страховий стаж, є трудова книжка. Про це пишуть на сайті "На пенсії".

Трудова книжка, facebook.com/gazetaPK
Трудова книжка, facebook.com/gazetaPK

Якщо у трудовій книжці вказані неправильні або неточні дані про періоди роботи, для підтвердження стажу роботи приймаються дані, які є в реєстрі застрахованих осіб, після 1998 року, а також довідки, виписки з наказів, відомості про заробітну плату, що містять відомості про періоди роботи.

Електронні трудові в Україні, скріншот: YouTube
Електронні трудові в Україні, скріншот: YouTube

Популярні новини зараз
Боржникам за комуналку приготували болісне випробування: юрист розповів, до чого готуватися Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

В той самий час за відсутності документів про стаж роботи та неможливість отримання їх внаслідок ліквідації підприємства, установи, організації, стаж роботи можуть підтвердити свідки, які працювали на тому ж підприємстві.

Зі свідками потрібно звертатися до сервісних центрів Пенсійного фонду.

Нагадаємо, ми писали, що будуть пенсії як у ЄС? Чому українці на заслуженому відпочинку не можуть отримувати понад 100 євро.

Як повідомляв "Знай.ua" виплату пенсій на картку можуть зупинити: хто із пенсіонерів у зоні ризику.

Також "Знай.ua" інформував, "нахаб покарано...": українці з відділень "Ощадбанку" просять справедливості через довгі години у чергах.