Українцям пообіцяли більш стабільну ситуацію з електрикою вже найближчим часом. Проблема буде поступово вирішена остаточно.

Про це під час дискусії в Українському домі на Міжнародному економічному форумі у Давосі розповів заступник глави Офісу президента України Ростислав Шурма.

За його словами, як виявилося, багато чого залежить від погодних умов, і щойно значно потеплішає ситуація вирівняється. Також постійні ремонти дадуть свої плоди в майбутньому.

Відключення світла, фото із соціальних мереж
Відключення світла, фото із соціальних мереж

Загалом ситуація стане кращою починаючи з середини березня - початку квітня місяця. Світловий день буде вже значно більше, на вулиці має бути тепло, тому турбуватися явно нема про що. Ми прожили вже більшу частину зими, і залишилося трохи більше місяця. Росії не вдалося нас зламати, а отже – черговий план зруйнований.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Я думаю, що починаючи з середини березня - початку квітня ситуація з постачанням [електроенергії] має стати набагато кращою", - уточнив Шурма.

Блекаут в столиці. Фото: Youtube
Блекаут в столиці. Фото: Youtube

До речі, після цього сезонне споживання стане нижчим на 25-30%, і це відбудеться завдяки відключенню насосів, що працюють задля опалення в будинках громадян.

До речі, у країні продовжують ще й зростати ціни, за словами представника Офісу президента. Причина цього у глобальному ціноутворенні на енергію та розбудові всієї системи енергопостачання у Європі. Ціни повернуться до попереднього рівня за кілька років.

Нагадаємо, що 4,7 мільйона людей не можуть знайти роботу в Україні: нікуди повертатися?

Раніше повідомлялося, що віддати 50 тисяч або залишитися без прав: за яке порушення водій може втратити цілий стан

Також, 20 мільярдів із наших кишень: правоохоронці завершили розслідування каламутної схеми "Роттердам+"