Вже багато місяців українці продовжують отримувати не одну, а дві платіжки за газ, що пояснюється окремим розрахунком — за використання блакитного палива (згідно з лічильником) та за доставку.

Другу суму кожної квартири вираховують індивідуально, взявши за основу тарифи регіональних постачальників, вони відрізняються – враховується й обсяг газу, який було спожито за попередній сезон. Тому сім'ї, які скористалися меншою кількістю "блакитного палива", менше платитимуть за розподіл.

"Нафтогаз", скріншот: YouTube
"Нафтогаз", скріншот: YouTube

Трапляються випадки, коли за доставку газу можна просто не платити, згідно із законодавством. Більше того... українці змушені витрачати свої гроші, навіть якщо не скористалися ним менше 9 місяців. Бо він приєднаний до труби. Для таких споживачів НКРЕКУ запровадив мінімальний платіж, який розраховується із норм споживання та залежить від газових домашніх приладів.

Якщо українець користується лише газовою плитою – потужність встановлена ​​на рівні 39 кубометрів на рік. Для тих, хто додатково має колонку – 126 кубометрів. Хто використовує газовий котел – 314 кубометрів. Паралельно з цим, мінімальну плату за доставку газу можна отримати, якщо труби опломбовані.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку
Показати ще

Лічильник газу, фото: Знай.ua
Лічильник газу, фото: Знай.ua

Не платити вийде лише в тому випадку, якщо труба відрізана. Цей факт обов'язково має бути зафіксовано у документах.

Нагадаємо, компенсація за зруйноване житло: чи всі зможуть отримати допомогу, і на яких умовах

Як повідомляв "Знай.ua", виплату пенсій на карту можуть зупинити: хто з пенсіонерів у зоні ризику

Знай.ua писав, "Зрозумів, так більше не буду ...": ось так українець уникнув "колючого" штрафу, готуйте колядку