З боку розмова з кішкою може виглядати безглуздо, адже тварина все одно не розуміє людської мови. Втім, експерти довели, що спілкування з домашнім улюбленцем має сенс та дає свої плюси. Про це пише ТСН.

По-перше, розмовляючи з кішкою, господар зміцнює зв'язок з улюбленцем. Часте та ніжне спілкування дозволить кішці ще більше довіряти людині та бути впевненою, що її захистять від різних небезпек. Наприклад, якщо у тварини щось хворітиме або буде якась небезпека, то вона підійде лише до "довіреної особи".

Кіт. Фото: скрін youtube
Кіт. Фото: скрін youtube

По-друге, спілкування з твариною дозволяє покращити розуміння її "мови". Через якийсь час господар зможе по інтонації розуміти, чого хоче від нього домашній улюбленець. За тональністю можна навіть визначити, що їй щось болить, адже у кішки часто змінюється голос при захворюваннях.

По-третє, тварина теж може навчитися розуміти людину. Якщо кішка регулярно чує схожі слова, що супроводжуються тими самими жестами, вона зможе приблизно зрозуміти що від неї хочуть.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Кіт. Фото: скрін youtube
Кіт. Фото: скрін youtube

Крім того, спілкування з кішкою може допомогти в засвоєнні їй поведінки. Наприклад, якщо ви не хочете чути нявкання в нічний час, то не варто їй відповідати і згодом тварина зрозуміє, що в цей час приділяти їй увагу не будуть.

Раніше портал Знай повідомляв, забудьте про ватні палички: як правильно чистити вуха котам і яких помилок припускаються господарі.

Також наш портал інформував, як легко та швидко очистити одяг від котячої або собачої вовни: 4 безпрограшні способи.

Крім того, ми писали, чому коти так люблять новорічний дощ із ялинки і що робити, якщо пухнастик проковтнув мішуру.