Всі ми пам'ятаємо, як восени 2022 року в Україні різко збільшилася ціна на курячі яйця на ринках та супермаркетах.

У сфері їх виробництва досі зберігаються чинники, які призвели до цього. Експерти й очікують, що вже навесні вони нарешті подешевшають – "традиційно", на 25-35 відсотків. Хоча у I кварталі 2023 року вартість продовжить коливання через стабілізацію виробництва та сезонність. Про це заявляють в асоціації "Союз птахівників".

Ціни на яйця, скріншот з відео
Ціни на яйця, скріншот з відео

Виконавчий директор цієї асоціації – Сергій Карпенко – заявив, що не завжди ціна, яку ми бачимо, залежить від собівартості. Є ще й ринкові чинники. Дешеві яйця виявляються у весняно-літній період, бо з'являється пропозиція, зміна раціону харчування та умов зберігання яєць.

"Зниження цін навесні буде однозначне. Воно неминуче і воно може становити 25-35% у квітні-травні 2023 року від сьогоднішньої ціни", - зазначив він.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Ціни на яйця, скріншот з відео
Ціни на яйця, скріншот з відео

Зараз на ринках та в супермаркетах ми бачимо яйця за ціною від 50 до 70 гривень за десяток. Тобто одна штука йде вартістю від 5 гривень. Тоді як раніше вона зберігалася на рівні близько 3 грн/од. Чи повернуться колись ціни на різні товари та послуги на довоєнний рівень – нікому не відомо.

Нагадаємо, смаженої рибки тепер так просто не співаєш: ціни в супермаркетах поповзли нагору

Як повідомляв "Знай.ua", українці стануть здоровішими? Ціни на алкоголь та цигарки знову зростуть, причина

Знай.ua писав, де найдешевше можна купити картопля: актуальні ціни в торгових точках