Стало відомо про те, у яких випадках українців із кредитом не випускатимуть за кордон. Чи це правомірно, і чи можна знайти вихід із ситуації.

Про це розповів адвокат та юрист Ario Law Firm Антон Діденко.

Справа в тому, що починаючи з 24 лютого минулого року, почали діяти деякі заборони. Зокрема, йдеться про виїзд чоловіків призовного віку за межі України.

При цьому багатьом стало цікаво, чи випускають за кордон тих, хто має кредит у банках.

Перевірка документів на кордоні, фото із вільних джерел
Перевірка документів на кордоні, фото із вільних джерел

Популярні новини зараз
Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Виявилося, що наявність заборгованості не впливає на виїзд із країни, і банк не уповноважений приймати такі рішення. Це можна здійснити, але виключно у судовому порядку.

Тобто ви повинні розуміти, що якщо ви перестаєте виплачувати заборгованість чи кредит, то справа може зрости аж до суду.

За такого результату справа передається одразу до виконавчої служби, яка і відкриває справу, арештовує рахунки, а також інше ваше майно. Тоді у вас з'являється ще й заборона перетину кордону.

Суд. Фото: скрин відео
Суд. Фото: скрин відео

"У зв'язку з невиконанням грошових зобов'язань, у тому числі кредитних, особі може бути обмежене право виїзду за кордон. Інакше заборони не існує, а також жодних додаткових документів особі, яка має кредит, брати із собою не потрібно", - зазначає Діденко.

Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube
Гроші, виплати. Фото: скриншот Youtube

Нагадаємо, ми писали, що виплату пенсій на картку можуть зупинити: хтось із пенсіонерів у зоні ризику.

Як повідомляв "Знай.ua" , настав час оформлятися: в Україні запрацювали нові правила щодо виплати пільг на комуналку .

Також "Знай.ua" інформував компенсацію за зруйноване житло: чи всі зможуть отримати допомогу.