При нестачі певних вітамінів людина може впадати в депресію, ставати дратівливою, нервовою.

Зазначають, що за чітку роботу нервової системи відповідає ціла низка вітамінів та мікроелементів, їхня нестача може привести до стресу, станів близьких до депресії, нервозності. Про це йдеться у статті "На пенсії".

Волоські горіхи, фото meta
Волоські горіхи, фото meta

При дефіцитові магнію знижується концентрація уваги, виникає дратівливість. Продукти що містять магній, це горіхи та насіння, бобові — квасоля, сочевиця, арахіс; молоко, йогурт, зелень, чорний шоколад та мінеральна вода.

Брак вітамінів групи В позначається на настрої. Найбільше цих вітамінів у дріжджах, бобових, нирках, печінці, хлібі грубого помелу, яєчному жовтку, яловичині, а також баранині.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу
Показати ще

Калій у великій кількості міститься в бананах та картоплі. Про дефіцит цього вітаміну підкажуть тривожність та перепади настрою.

Продукти, що містять Омега-3 жирні кислоти. Фото: Youtube
Продукти, що містять Омега-3 жирні кислоти. Фото: Youtube

Ризик появи депресії здатні запобігти жирні кислоти омега-3. Найшвидший і найдоступніший спосіб отримання цього елемента – риб'ячий жир. Зокрема Омега-3 відповідає за покращення роботи мозку та нервової системи. Також вживаючи жирні кислоти, можна підвищити концентрацію уваги, покращити пам'ять і швидкість мислення, знизити рівень стресу, депресії та зробити сон якіснішим.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що дорожчає не вся "молочка": українців порадували новими цінами на йогурт, творог та кефір.

Як повідомляв "Знай.ua", чому волосся залишається на гребінці, і як цьому запобігти: поради дерматолога.

Також "Знай.ua" інформував, чи можна виспатися за вихідні на тиждень наперед: лікар розповів, що робити за хронічного безсоння.