Ford приєднається до 27 компаній, які підтримали заклик європейських країн не продавати нові автомобілі з ДВЗ після 2035 року.

Автовиробник зобов'язався допомогти досягти обов'язкових планових показників для зарядної інфраструктури (зарядки кожні 60 км в ЄС). Про це пише Motor.

Заклик узгоджується з попередньою метою Європи до 2050 року прийти до чистих нульових викидів. Однак для забезпечення переходу на електромобілі все ще необхідно прийняти чіткі терміни та законодавство в ЄС.

Ford відмовиться від ДВЗ. Фото: Youtube
Ford відмовиться від ДВЗ. Фото: Youtube

До 2035 року легкові Ford в Європі втратять двигуни внутрішнього згоряння. Також 2/3 комерційних авто марки будуть або повністю електричними, або гібридами (PHEV).

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Ford відмовиться від ДВЗ. Фото: Youtube
Ford відмовиться від ДВЗ. Фото: Youtube

Компанія вже розпочала масштабну реструктуризацію свого європейського бізнесу.

Ми у Ford в Європі віримо, що свобода пересування йде рука об руку з турботою про нашу планету та одне про одного. Ось чому ми націлюємося на те, щоб до 2035 року всі автомобілі Ford мали нульовий рівень викидів, — сказав Стюарт Роулі, голова Ford of Europe.

У Німеччині Ford збирається скоротити штат більш ніж на тисячу працівників. Автовиробник інвестує близько $2 млрд на переобладнання свого заводу у Кельні під випуск електромобілів.

Виробництво Fiesta припиниться, а виробничі площі будуть адаптовані під випуск електрокарів на платформі MEB Volkswagen. Перший електромобіль зійде з конвеєра підприємства вже у цьому році.

Нагадаємо, ми писали, що в Україні різко впали ціни на бензин: майже мінус 2 гривні з літра за день.

Як повідомляв "Знай.ua" хотіли як краще, а вийшло як завжди: улюблена функція водіїв в авто виявилася "поїдачем" палива.

Також "Знай.ua" інформував, мінус 2 гривні з літра: АЗС знизили ціни на скраплений газ, де можна заправитися дешевше.