На початку 2023 року облгази зробили перерахунок обсягів спожитого газу, у щомісячному платежі за розподіл газу на 2023 рік рахуватимуть кількість спожитих кубів газу з 1 жовтня 2021 року до 30 вересня 2022 року.

На моніторинговому сайті "Мінфін", оприлюднили, які ціни на розподіл газу будуть у 2023 році. Найдешевші пропозиції від "Харківміськгаз" — 0,52 грн, "Кременчукгаз" — 0,55 грн, "Черкасигаз" — 0,68 грн, "Тернопільміськгаз" — 0,96 грн, "Дніпрогаз" — 1,08 грн та "Запоріжгаз" — 1,10 грн.

Гaзові мережі. Фото: YouTube
Гaзові мережі. Фото: YouTube

Інші облгази показали ціну вищу, яка коливається від 1, 28 грн до 2,95 грн. Найвищі тарифи пропонує ТОВ "Спектргаз" — 2,82 грн, та ТОВ "Газпостачсервіс" — 2,95 грн.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Тепер в ухилянтів заберуть останнє: змусять платити шалені гроші Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Зазначається, що тарифи діють лише на території ліцензованої діяльності відповідної газорозподільчої компанії.

Варто зазначити, що ті споживачі, хто не часто користувався газом, і платитимуть менше, на відміну від тих, хто користувався блакитним паливом на повну. Не оплачувати квитанції за доставку газу можуть лише ті споживачі, яким загалом перекрили газову трубу. Однак ці роботи мають бути підтверджені відповідним актом.

Нагадаємо, ми писали, що виплачувати субсидії почали по-новому: що потрібно знати українцям про зміни.

Як повідомляв "Знай.ua" право на субсидію: українцям показали, як дізнатися, чи є можливість отримати допомогу.

Також "Знай.ua" інформував, хто з українців може отримати 3 350 грн щомісячної допомоги: категорії та умови.