В Україні почнуть розсилати судові повістки за допомогою популярного месенджера Viber. Запрацює ця послуга протягом кількох тижнів.

Про це на своїй сторінці у Facebook розповів заступник голови Державної судової адміністрації Сергій Чернуцький.

Справа в тому, що в Україні збираються запровадити ініціативу, згідно з якою громадяни законно отримуватимуть виклики та повістки до суду за допомогою звичайного месенджера Viber.

Повістка, скріншот: YouTube
Повістка, скріншот: YouTube

За словами голови ДСА вирішили дозволити такий вид розсилок, проте поки що тестуватимуть лише на одній платформі.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Можливо, у майбутньому список будуть розширювати, якщо вона буде успішно і без проблем працювати.

Розробкою сервісу займається ДП "Інформаційні судові системи". Запустити його заплановано не пізніше 10 лютого 2023 року.

Суд. Фото: скрин відео
Суд. Фото: скрин відео

Сергій Чернуцький зазначив, що це допоможе судам України заощадити не менше шести мільйонів гривень на рік, оскільки надсилати повістки у вигляді повідомлення у рази дорожче, ніж за допомогою звичайних повідомлень.

Але, до речі, повістки як звичайного SMS залишиться. Їх надсилатимуть тим громадянам, чий номер не прив'язаний до месенджера Viber.

Дані, що підтверджують відправку та доставку таких повідомлень на Viber, надходитимуть і зберігатимуться в автоматизованій системі документообігу суду (із запобіганням їх видаленню або коригування).

Нагадаємо, що киянам пообіцяли не підвищувати тарифи на воду, але не все так просто

Раніше повідомлялося, як відбувається медогляд військовозобов'язаних під час мобілізації в Україні: лікарі, обстеження та нюанси

Також, в Україні запустили чат-бот, який нагадуватиме про своєчасні обстеження та вакцинацію