Ми вже розповідали нашим читачам, які вже готуються до весняного дачно-городнього сезону, як зробити гарне та дешеве добриво з картону чи навіть із золи. Цього разу настав час дізнатися, як правильно доглядати кімнатні рослини за допомогою активованого вугілля.

Квіти в горщиках, які зазвичай стоять на підвіконні або на робочому столі, вимагають уваги і елементарного догляду. Так давайте ж його ще трохи спростимо, не братимемо дорогі і непотрібні добрива, а замінимо "підживлення" звичайним активованим вугіллям.

Про це лайфхаку стало відомо завдяки пораді одного з блогерів, який ділиться порадами у мережі TikTok.

Активоване вугілля, скріншот: YouTube
Активоване вугілля, скріншот: YouTube

Бюджетний засіб, який може боротися з великою кількістю проблем у кімнатних рослин. Він здатний на такі "чарівні" дії:

Популярні новини зараз
На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

- запобігати загниванню коріння та стебла;

- знезаражувати зрізи та рани у рослин, сприяти якнайшвидшому їх загоєнню;

- боротися із пліснявою в горщиках;

- покращувати якісні характеристики землі у горщиках.

Цікаво, що активоване вугілля легко справляється і з пліснявою, яка з'являється у горщиках. Для боротьби з цією проблемою досить просто посипати уражені ділянки ґрунту порошком активованого вугілля. Активованим вугіллям можна обробляти пошкоджені ділянки стебла та листя – це прискорить процес загоєння.

Активоване вугілля, скріншот: YouTube
Активоване вугілля, скріншот: YouTube

Активоване вугілля ще можна додавати при пересадці кімнатних рослин для профілактики грибка, зайвої вологості землі, виникнення цвілі. До того ж таблетки вугілля діють у ґрунті як сорбент та очищають його від шкідливих сполук та газів.

У кожен горщик з рослиною покладіть по дві таблетки вугілля, попередньо розділіть на дві частини, кожну з них необхідно занурити на 2-3 сантиметри в глибину. Ось, власне, і весь лайфхак, експериментуйте.

Нагадаємо, посівний календар на лютий 2023 року: найсприятливіші дні, щоб підготувати розсаду до весни.

Раніше повідомлялося, що пережити зиму: як убезпечити кімнатні рослини від засихання в холодний період, всього 4 правила.

Також, не викидайте коробки, тягніть додому: як зробити копійчане добриво для розсади.