Виробнику Байрактарів в Україні загилили недитячу суму хабаря за буцімто підключення до електромережі, та змусили чекати два роки.

Брати Сельчук та Халук Байрактари, які погодилися звести в Україні завод з повним виробничим циклом для випуску безпілотних летальних апаратів, заявили, що в Україні. для підключення до електромереж у них запросили космічну суму. Інтерв'ю у виробників взяла журналістка Наталя Мосейчук.

Байрактар. Фото: Youtube
Байрактар. Фото: Youtube

Наразі завод розроблено, як архітектурний проєкт та придбана ділянка для його зведення, але війна та блекаути не дають розпочати повноцінне будівництво. Завод "Байкар", за словами Халука Байрактара, зобов'язався виділиии власні кошти, для будівництва такого підприємства. Наразі робота продовжується.

Уряди двох країн підписали угоду про співробітництво ще 3 лютого 202 року, але український уряд ратифікував її лише нещодавно.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Байрактар. Фото: Youtube
Байрактар. Фото: Youtube

Десять мільйонів доларів та 2 роки – такий термін та кошти вимагали в Україні за отримання дозволу на приєднання майбутнього підприємства з виробництва всім відомих "Байрактарів" до електричної мережі.

Байрактар. Фото: Youtube
Байрактар. Фото: Youtube

Нагадаємо, ми писали, чи зможуть ППО Patriot збивати навіть найнебезпечніші ракети росіян.

Як повідомляв "Знай.ua" куди поділися іранські "мопеди" Shahed? Сили відкрили завісу таємниці.

Також "Знай.ua" інформував, що Україна за 10 місяців війни створила те, на що у США пішли десятиліття та мільярди доларів: і кого вони намагаються перемогти.