Зазвичай після вечері хочеться з'їсти ще щось, адже здається, що лягати спати голодним – це погано.

Тому важливо знати, які продукти варто вживати, щоб не зашкодити фігурі. Про це повідомляє гастроентеролог та дієтолог Юлія Гудіма на своїй сторінці у соціальній мережі Instagram.

Дієта, фото Кременчуцький телеграф
Дієта, фото Кременчуцький телеграф

За словами лікаря, ви можете їсти пісний білок - яєчні білки, рибу, куряче філе. Ці продукти дають тривале відчуття ситості, а також запобігають м'язовому катаболізму протягом ночі. Спортсмени часто використовують білкові вечірні закуски для набору м'язової маси. Головне, що прийом їжі не повинен бути більшим – лише 50-100 грамів. Крім цього, можна також їсти овочі з низьким глікемічним індексом, наприклад, зелень.

"Погризти огірок, моркву або зробити салат із зелені. Овочі створюють об'єм у шлунку, який швидко прибирає голод", - заявляє вона.

Популярні новини зараз
Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Підвищення пенсій з 25 березня: у кого і на скільки в Україні збільшаться виплати Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї
Показати ще

Юлія Гудима також рекомендує перед сном вживати чайну ложку клітковини, запивши все водою. Вона створює обсяг у шлунку. А ще - кокосова олія, горіхова паста або 1/4 авокадо. Теж у кількості однієї чайної ложки. Жир, за словами дієтолога, як би дивно це не звучало, не викликає стрибка інсуліну.

Схуднення, скріншот з відео
Схуднення, скріншот з відео

Але ще є список із заборонених продуктів, які в жодному разі не можна їсти перед сном, щоб не набрати зайвих кілограмів. Вуглеводи, фрукти, ягоди, горіхи, кефір - все це швидко перетворюється на жирові запаси.

Нагадаємо, як уникнути набору ваги взимку: 5 головних помилок

Як повідомляв "Знай.uа", коли потрібно снідати: дієтологи нарешті розвіяли всі сумніви

Знай.uа писав, чому солоні та мариновані огірки варто споживати без фанатизму