Для українських водіїв є відповідь на запитання, чи можуть зараз на вітчизняних АЗС "заливати" в наші "ластівки" паливо, яке виготовили у державі-аресорі.

За словами експертів, через дуже активні закупівлі скрапленого газу в грудні 2022 року утворився профіцит на українському ринку, що призводить до зменшення імпорту палива. Закупівлі пішли на спад практичних у всіх напрямках, проте лише не в країнах Балтії.

Про це стало відомо завдяки інформації від аналітиків Консалтингової групи "А-95".

АЗС, скріншот: YouTube
АЗС, скріншот: YouTube

Повідомляється, що постачання зрідженого газу з латвійських та литовських терміналів зростають кілька тижнів поспіль завдяки низьким цінам, які пропонують реалізатори. Не складно здогадатися, що у цих державах іде саме російська суміш.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Виходить, що січень 2023 року приніс деяким "покупцям" такого палива вигідні часи. Адже уряд України не продовжив дію спецмита на нафтопродукти з Росії.

АЗС, скріншот: YouTube
АЗС, скріншот: YouTube

За підрахунками експертів, частка товару, що містить російський ресурс, становить від 27 до 37%. Втім, на подальше зниження цін на балтійських терміналах учасники ринку не очікують.

Нагадаємо, виписали штраф та залишили без прав на півроку: українським водіям розповіли про незаконне покарання копів, запам'ятайте це.

Раніше повідомлялося, чи бачили розлучення в калюжі? Ось чому не можна заправляти повний бак бензину, при цінах 50 грн.

Також, заправлятися автогазом стає вигідніше: як змінилася вартість палива на українських АЗС.