В Україні продовжується воєнний стан, і загальна мобілізація. У спікера Верховної Ради запитали, чи є серед депутатів ті, хто Захищає Україну.

З лютого на фронт вирушили лише два народні депутати Верховної Ради. Про це розповів Руслан Стефанчук, спікер Верховної Ради в інтерв'ю під час національного телемарафону.

Руслан Стефанчук. Фото: Youtube
Руслан Стефанчук. Фото: Youtube

Серед тих, хто пішов у ЗСУ, депутат Роман Лозинський, це ексчлен партії "Голос", який за сумісництвом є матросом ССО ЗСУ. Ще один нардеп це Роман Костенко також з партії "Голос", який є полковником СБУ.

У 2022 році Костенко брав участь в обороні Миколаєва, а також у звільненні Снігурівки, входить до числа "кіборгів" - захисників Донецького аеропорту.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Гороскоп на тиждень 18-24 березня для всіх знаків Зодіаку: легкий шлях Скорпіонів, відмова Тельців та труднощі Риб Українцям допоможуть вижити: виплатять по 3600 грн на кожного члена сім'ї Кого не мобілізують до армії: перелік професій
Показати ще

За словами спікера ВР Руслана Стефанчука, "вони фактично з першого дня пішли на фронт і дуже ефективно працюють і на фронті, і працюють у Верховній Раді України. Вони беруть участь у засіданнях як комітетів, так і Верховної Ради".

Стефанчуку невідомі випадки коли на фронт вирушали діти народних депутатів як молодого, так і старшого покоління.

Що стосується дітей, мені таких не відомо, мабуть, в тому числі тому, що у нас дуже молодий склад Верховної Ради, в декого ще просто немає дітей, в декого вони ще дуже дрібненькі. Що стосується старшого покоління парламентарів, мені теж таких випадків невідомо. — розповів Стефанчук.

Нагадаємо, ми писали, що депутатка з чоловіком виїхала з України, але ухвалює рішення про наше майбутнє.

Як повідомляв "Знай.ua" чи зможуть ППО Patriot збивати навіть найнебезпечніші ракети росіян.

Також "Знай.ua" інформував, що українцям назвали дані, які про вас отримують військкомати з держреєстру – чи варто турбуватися.