Вдома у одного з найвпливовіших до війни олігархів України Ігоря Коломойського проводять обшуки оперативники СБУ.

Про це повідомляє низка телеграм-каналів.

Йдеться про справи з махінацій у "Укртатнафті" та "Укрнафті". Мова йде про розтрати понад 40 мільярдів гривень та несплати митних платежів.

Ігор Коломойський
Ігор Коломойський

У липні 2022-го президент Зеленський, ймовірно, позбавив Коломойського українського громадянства. У реєстрі Державної міграційної служби для перевірки паспортів його паспорт значиться як недійсний. У мережу потрапила нібито копія відповідного указу президента.

Популярні новини зараз
Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Всі дані передадуть до податкової: доведеться заплатити за кожен метр Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

У 2021-му Forbes оцінив статки Коломойського у $1,8 млрд, тоді він посів четверте місце у списку найбагатших людей України. Напередодні російської навали Forbes переоцінив його статки у $1,9 млрд. Після втрати «Укрнафти» та «Укртатнафти» Forbes переоцінив його статки у $850 млн.

Раніше повідомлялося, що у близького соратника Ігоря Коломойського – Генадія Корбана відібрали паспорт та не пустили до України.

У бізнесмена та голови штабу територіальної оборони Дніпропетровської області Геннадія Корбана відібрали на кордоні український паспорт. Сталося це під час того, як чоловік повертався назад до України і прикордонники відібрали паспорт. Мотив, за словами чоловіка, у позбавленні громадянства, і якими будуть його наступні дії – невідомо.