Чергова індексація пенсійних виплат в Україні відбудеться у березні 2023 року. То ж у лютому мінімальна пенсія залишиться на рівні 2093 гривні, а максимальна – 20930 гривень.

Проте очікується, що саме у лютому буде оголошено розмір березневої індексації. Водночас офіційні показники збільшення пенсії поки що не оголосили Мінсоцполітики та Пенсійний Фонд України.

Наразі відомо, що мінімальна пенсія в Україні у 2023 році не зміниться. А до кінця року вона буде сталою через повномасштабну війну та дефіцит бюджету.

Пенсіонери. Фото: скрін youtube
Пенсіонери. Фото: скрін youtube

Водночас українців попередили, що деякі категорії осіб отримають більшу пенсію. Зокрема, це стосується тих громадян, хто працює.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Пенсіонерам від 60 років та сім'ям готують нову допомогу: виплатять по 10 800 грн одним платежем Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Нові правила передачі показників та оплати послуг: газовики попередили про зміни
Показати ще

Також відзначається, що розмір збільшення пенсійних виплат залежатиме, зокрема, від показника інфляції. Водночас потрібно взяти до уваги, що для різних категорій пенсіонерів сума підвищення пенсії буде різною.

Варто відзначити, що зважаючи на рекордні показники зростання інфляції, експерти прогнозують також високий рівень індексації пенсій. Мова йде про 24%.

Пенсіонер. Фото: скрін youtube
Пенсіонер. Фото: скрін youtube

Нагадаємо, пенсіонерам видадуть доплату: у ПФУ пояснили, як отримати гроші

Як повідомляв "Знай.ua", продавці змінили цінники на курятину та яловичину: м'ясо собі дозволити зможе не кожен

Також "Знай.ua" писав, подорожчання на 5-10% щомісяця: на яку категорію продуктів ціни злетять вже скоро