В Україні ще у грудні минулого року дещо змінилися правила оформлення допомоги громадянам на оплату комуналки. Тепер, щоб отримати субсидію на ЖКП, українці мають пройти процедуру оформлення в Пенсійному фонді.

Нагадуємо нашим читачам, що розмір допомоги розраховується як різниця між сумою всіх ЖКП у межах соціальних норм та розміром обов'язкового платежу.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Мінсоцполітики.

Субсидії, скріншот: YouTube
Субсидії, скріншот: YouTube

Мають право на отримання допомоги ті домогосподарства, які платять більше за комуналку, ніж мають обов'язковий платіж. Також право отримання субсидії визначається з урахуванням майнового стану домогосподарства.

Популярні новини зараз
Поміняють та відремонтують: киянам зробили важливе оголошення Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Українці можуть самостійно розрахувати розмір обов'язкового платежу та орієнтовний розмір субсидії, якщо вони вже дізналися доходи осіб зі складу прописаних людей у ​​будинку чи квартирі, чи кімнаті – різні трапляються випадки. Для кожного потрібно шукати окремі показники.

Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube
Оформлення субсидії. Фото: скрін youtube

Український уряд встановив соціальні норми житла та соціальні нормативи, у межах яких держава надає громадянам субсидії на оплату комуналки.

Відповідно до постанови КМУ від 27.07.1998 №1156, розмір обов'язкового відсотка платежу за житлово-комунальні послуги визначається для кожного домогосподарства індивідуально за єдиною формулою та залежить виключно від розміру середньомісячного сукупного доходу домогосподарства на одну особу.

Головна формула для розрахунку розміру обов'язкового відсотка платежу:

Формула розрахунку субсидії від Мінсоцполітики, скріншот: msp.gov.ua
Формула розрахунку субсидії від Мінсоцполітики, скріншот: msp.gov.ua

Після цього розраховується розмір обов'язкового платежу: обов'язковий відсоток платежу множиться сукупний середньомісячний дохід домогосподарства. Житлова субсидія розраховується окремо на опалювальний та неопалювальний сезони.

Нагадаємо, втрата допомоги від держави: як переселенцям відновити виплати.

Раніше повідомлялося, жити стане солодше: в Україні супермаркети різко опустили ціни на цукор та борошно.

Також, зараз буде м'ясо: українцям показали нові ціни на свинину, шашликом тут і не пахне.