У стосунках одна з найважливіших тем, це тема грошей. Експерт з фінансів Любомир Остапів розповів, яких помилок не слід робити.

Коли пара розмовляє про фінанси, вона може досягти консенсусу, одна з найпоширеніших помилок, на думку експерта Любомира Остапіва, це взагалі не обговорювати фінансову сторону життя. Про це Остапів розповів порталу ProГроші.

Пара під час сварки, фото wday
Пара під час сварки, фото wday

Помилки, яких припускаються в стосунках

Не уникайте розмови про фінанси та цілі. У стосунках краще заздалегідь проговорити та домовитися, хто буде купувати продукти, або платити за комунальні. Про фінансові цілі потрібно говорити, щоб розуміти, до чого прагне кожен з пари, про що мріє. Також бажано знайти інструмент, щоб рухатися до своїх цілей.

Плануйте сімейний бюджет. Багато чвар виникає через витрати на особисті потреби. Тому при плануванні сімейного бюджету, варто 10% відкладати від спільного бюджету, щоб не завдавати шкоди основному бюджету.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

Бувають випадки, коли з часом починають виникати претензії щодо витрат: "Чому ти купив такий дорогий пральний порошок?", "А чому ти витратила на зустріч з подругами так багато грошей?". - зазначає Остапів.

На думку експерта, щоб гроші не зруйнували ваші стосунки, краще просто поговорити про витрати, та зрозуміти один одного.

Нагадаємо, ми писали, що фінансовий гороскоп на лютий 2023 року для всіх знаків Зодіаку.

Як повідомляв "Знай.ua" через які помилки українці можуть залишитися без пенсій: попередження ПФУ.

Також "Знай.ua" інформував, важливі поради, як не витратити всі гроші на день зарплати.