Найшвидший спосіб зняти судому — це потягнути на себе великий палець ноги. Постарайтеся не звертати уваги на біль, тому, що це простий засіб багато хто вважає дуже дієвим і швидкодіючим.

Причиною появи судом може стати надмірна фізична активність, утрата рідини та мінералів, а також вікові зміни в організмі. Про це пише телеграм-канал "Блог про здоров'я".

Судоми. Фото: Youtube
Судоми. Фото: Youtube

Якщо вхопитися за зведену судомою м'яз і одночасно глибоко натиснути вказівним пальцем у виступаючу частину в центрі м'язи та утримувати його в такому положенні 15-20 секунд, то судома пройде.

Для поліпшення кровопостачання можна зробити кілька глибоких вдихів і видихів.

Популярні новини зараз
"Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Українці отримають кошти на оздоровлення: названо необхідну умову Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти
Показати ще

Як запобігти судомам

Зняти судому допоможе легкий масаж. Для посилення ефекту використовуйте розігріваючу мазь. Якщо судома не минає, спробуйте пощипати «спазмований» м’яз або вколоти його голкою.

Якщо судоми турбують вас регулярно, але ви точно знаєте, що вони не викликані жодними внутрішніми хворобами, можна спробувати й інші, більш тривалі, способи лікування.

Судоми. Фото: Youtube
Судоми. Фото: Youtube

Візьміть столову ложку натурального меду і запийте його половиною склянки рідкого кефіру. Робіть так 5 днів із самого ранку натщесерце або перед сном як мінімум через 3 години після вечері. Через 2–3 тижні курс необхідно повторити.

  • Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Нагадаємо, ми писали, що продукт, який може знизити на 70% поганий холестерин: діє як ліки.

Як повідомляв "Знай.ua" дивне поєднання, але результат вражаючий: навіщо при приготуванні м'яса додавати бананову шкірку.

Також "Знай.ua" інформував, шпроти з'їли, а масло залишилося: чому його краще не виливати.