Придбати власним мандариновим деревом на підвіконні досить легко, але при цьому знадобиться багато терпіння. Розповідаємо, де вирощувати, як посадити і як доглядати мандарин і коли чекати на перший урожай.

Де вирощувати мандарин

Спочатку посадити мандарин можна і у звичайному горщику, а потім пересадити у теплицю або висадити у дворі, якщо є така можливість. Садити мандарин потрібно навесні або на початку літа, попередньо виклавши кісточки на паперовий рушник, щоб вони просохли. Якщо в квартирі тепло, посадити мандарин можна і взимку. Щоб створити максимально теплі умови, горщик із посадженим мандарином можна помістити в ящик із пінопласту, який зверху можна накрити листом пластику чи скла. Важливо, щоб мандарин отримував багато світла, але сам горщик потрібно захистити від прямих сонячних променів.

Як виростити мандарин. Фото: скрін youtube
Як виростити мандарин. Фото: скрін youtube

Як посадити

Підійде глибокий горщик, оскільки насіння доведеться опустити на глибину 10 сантиметрів. При цьому не потрібно насипати багато кісточок — цілком достатньо. Попередньо потрібно зволожити ґрунт.

Як поливати

Важливо стежити, щоб ґрунт був вологим, періодично обприскуючи землю водою. Але при цьому мандарин не любить надмірної вологи. Через 7-10 днів можна чекати на перші пагони. При цьому прискорити зростання мандарину можна, полив його рідкими добривами.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Як виростити мандарин. Фото: скрін youtube
Як виростити мандарин. Фото: скрін youtube

Перші плоди

Вирощування мандарину - справа не складна, але вимагає багато терпіння, адже перші плоди з'являються лише через 2-3 роки.

Раніше портал Знай повідомляв, борці з підвищеною вологістю та пліснявою: кімнатні рослини, які і око порадують, і користь принесуть.

Також наш портал інформував щедрий урожай вже через 20 днів: як правильно посадити і виростити кріп на підвіконні.

Крім того, ми писали, пережити зиму: як убезпечити кімнатні рослини від засихання в холодний період, всього 4 правила.