Лютий розпочався з подорожчання деяких позицій на плодоовочевому ринку України. Покупці протягом минулого місяця спостерігали коливання цін у бік зростання та зниження, але в результаті продукти з "борщового набору" стали менш доступними, а ось один із фруктів встиг подешевшати.

Аналітики проекту "EastFruit" зібрали актуальні дані щодо змін цін на овочі та фрукти у першому тижні лютого. Насамперед вони відмітили активне подорожчання моркви та ріпчастої цибулі.

Супермаркет. Фото: скрін youtube
Супермаркет. Фото: скрін youtube

Одного з найбільш рекордних показників за всю історію досягла цибуля. Українці вже відчули це на собі, адже супермаркети поновили цінники. Наразі вони встановлені на рівні майже 1 долара - 33 гривні за кілограм.

Також на початку лютого суттєво додала в ціні морква, хоча зростання було менш активним, ніж у сегменті цибулі ріпчастої. Поки в інших країнах овоч дешевшає, в Україні він сягнув уже 25 гривень за кілограм.

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Вистачить на хліб, поповнення рахунку та упаковку насіння: кому з 1 квітня додадуть до пенсії 500 грн Клієнти Monobank залишаються без грошей: доступ до рахунку закривають без попередження
Показати ще

Морква, скріншот: YouTube
Морква, скріншот: YouTube

Але дещо все ж таки може потішити покупців. Через те, що в Україні попит на груші просідав, імпортери були змушені й надалі знижувати ціни, щоби зберегти поточні темпи збуту. Наприкінці першого тижня лютого ця позиція на українському ринку пропонувалася трохи дорожче за 45 гривень за кілограм.

Ціни на продукти, дані EastFruit
Ціни на продукти, дані EastFruit

Нагадаємо, в Україні подорожчали ще одні важливі продукти: свіжі ціни на вершкове та соняшникову олію

Раніше ми писали про те, що цукор, борошно, сіль продавці знову змінили цінники: чи вдарить це по гаманцях українців

Як повідомляв Знай.ua, вітамінах в аптеці, а борщ на свята? В Україні подорожчали ходові фрукти та овочі