Уряд змінив порядок нарахування зарплати українським військовослужбовцям із 1 лютого 2023 року. На премію розміром 50 тисяч може розраховувати певна категорія людей.

Премія передбачається тим військовослужбовцям, які виконують бойові завдання у складі органу військового управління, штабу тактичної групи до пункту управління оперативно-стратегічного угрупування військ або штабу угруповання військ
Також це стосується тих, хто перебуває поза районами ведення воєнних дій. Міністр оборони Олексій Рєзніков віддав відповідний наказ.

ЗСУ, фото: Facebook
ЗСУ, фото: Facebook

Сума у ​​розмірі 50 тисяч гривень може виплачуватись як постійним, так і тимчасовим органам військового управління, повідомив начальник відділу грошового забезпечення та зарплати Управління соцпідтримки Міністерства оборони Олег Рогаль.

Визначати, кому призначені значні премії, буде головнокомандувач ЗСУ. Але це не означає, що виплати зможуть отримати лише ті, що перебувають у зоні активних бойових дій.

Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today
Гроші, купюри 500 гривень: фото biz.today

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

Варто зазначити, що з 1 лютого уряд також вирішив скасувати премії у розмірі 30 тисяч гривень для тилу: військових, МВС, терміновиків, курсантів ВНЗ, офіцерів управлінь та штабів. А ось 100 тис. гривень так само отримуватимуть бійці, що воюють на передньому краї в зоні бойових дій, а також сім'ї полонених і зниклих безвісти.

Нагадаємо, про пільгові тарифи час забувати: що буде з цінами на електроенергію

Раніше ми писали про те, як перенести субсидію з пошти на банківську картку .

Як повідомляв Знай.ua, від 510 до 8500 гривень: штрафи, які українському водієві доведеться платити за пасажирів