У першій половині лютого українські супермаркети підняли ціни на рисову крупу. Якщо брати до уваги цінник за аналогічний період минулого року, то продукт подорожчав майже вдвічі. Про це свідчать дані моніторингу, опубліковані на порталі Мінфін.

В Україні за рік різко подорожчали продукти харчування, що навіть входять до переліку товарів першої необхідності. Зокрема, дуже змінилися ціни на рис.

Ціни на крупи. Фото: скрін youtube
Ціни на крупи. Фото: скрін youtube

Так, станом на 7 лютого середній цінник на довгий рис становить 74,59 гривні за кілограм, що дорожче ніж у січні, коли вартість становила 73,29 гривні за кілограм. Пропарений довгий рис також подорожчав. Якщо у січні кілограм крупи коштував у середньому 70,42 гривні, то у першій половині лютого вже 73,95 гривні.

Водночас круглий рис трохи порадував, адже цінник на нього помітно опустився. Зараз крупа в середньому коштує 73,67 гривні за кілограм, а місяцем раніше – 77,15 гривні за кілограм.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

До речі, якщо розглянути динаміку цін на прикладі довгого рису, то можна побачити, що з лютого 2022 вартість крупи зросла чи не вдвічі - з 39,81 до 74,59 гривні за кілограм.

Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін
Ціни на рис. Фото: скрін Мінфін

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, супермаркети виставили нові цінники на кетчуп, томатну пасту та заправку для борщу: на скільки "поважчають" чеки.

Також наш портал інформував, українцям доводиться економити та "ловити" знижки через інфляцію: як сильно виріс середній чек у супермаркетах.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, в Україні стрімко дорожчають овочі та фрукти, але це ще не межа: якою буде ситуація на ринку в майбутньому.