Про п'ять секретних джерел доходу для українців розповіла кандидатка економічних наук, експертка фінансового планування та бізнес-тренерка Віра Фостяк.

Українці вміють заробляти гроші, фізичною працею, розумовою, та комбінуючи ту та іншу, але деякі джерела доходу багато досі ігнорує. ProГроші довідались в експертки, як можна використати відомі інструменти, щоб збільшити свої іфнансові можливості.

Гроші, фото Уніан
Гроші, фото Уніан

Податкова знижка

Українці, які працюють офіційно та сплачують податки, можуть повернути собі розмір того податку, який вони сплачували з доходів фізичних осіб. Якщо за рік входить 10 тисяч, то 18% від цієї суми держава може повернути.

За словами Віри Фостяк, навіть, якщо ви сплачували за навчання дитини або переобладнали авто, або скористалися послугами у сфері репродуктивних технологій тощо, якусь частину грошей теж можна повернути. Це одне з джерел, яким люди не користуються.

Популярні новини зараз
Більше зняти та обміняти не вийде: які обмеження встановили банки Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Кеш-бек-програми

Чомусь навіть цією функцією користуються не всі українці. Хоча за певні покупки ви можете повернути собі від 0,5% до 20%. Розмір кешбеку залежить від виду картки.

"Скелети" в матрацах

Кошти, які люди відкладають і тримають вдома нікуди їх не вкладаючи, можуть принести гарний дохід, але українці бояться капіталовкладень, від чого часто ловлять облизня, особливо, коли державна валюта девальвує.

Люди мають чималі суми, однак нікуди їх не інвестують, не відкривають депозити, страхові програми й так далі. Коли кошти у вас просто лежать, то вони не працюють, хоча саме вони можуть вам принести чималий дохід, – додала Віра Фостяк.

Фінанси, фото: today.ua
Фінанси, фото: today.ua

Міжнародні гранти та стипендії

Зараз є досить багато різних програм для молоді та студентів, які навчаються чи, наприклад, працюють у науковій сфері й не тільки. Ви можете просто виграти ці гроші та витратити їх на свій розвиток.

Держфінансування

В Україні також існують програми державного фінансування, однак вони працюють лише для бізнесу. В цьому випадку ви повинні мати бізнес-план, приміщення, працювати вже певний період, і тоді ви зможете отримати кошти на розвиток своєї справи від держави.

Нагадаємо, ми писали, як навчитися заощаджувати кошти: помилки, про які ви і не здогадувалися.

Як повідомляв "Знай.ua" про сімейний бюджет і як не зруйнувати стосунки при його плануванні: поради експерта.

Також "Знай.ua" інформував, важливі поради, як не витратити всі гроші на день зарплати: вони відведуть вас від бідності.