Для наших читачів, яких цікавить питання, чому це в Україні з перших чисел лютого неможливо продати чи купити нерухомість, є одна відповідь. Так вирішили у Нотаріальній палаті України (НПУ).

Згідно з новим розпорядженням Палати, в Україні нотаріуси позбавлені можливості проводити нотаріальні та реєстраційні дії з нерухомого майна. Виходить, що україни не можуть реалізувати своїх законних прав за розпорядженням своїм нерухомим майном.

Про це стало відомо завдяки заяві НПУ, яку було опубліковано на офіційному сайті.

Українці. Фото:  Знай. UA
Українці. Фото: Знай. UA

Так, починаючи з 2 лютого 2023 року, на території всієї України було зупинено взаємний обмін інформаційними даними між електронними системами Державного земельного кадастру та Держреєстру майнових прав на нерухоме майно.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Наразі нотаріуси не можуть здійснювати нотаріальну та реєстраційну діяльність з нерухомого майна, зокрема щодо земельних ділянок.

На розгляді у нотаріусів перебуває багато заяв про держреєстрацію прав, які не можуть бути опрацьовані, а права — зареєстровані. Це веде до порушення термінів у сфері державної реєстрації прав.

Є інформація, що представники НПУ офіційно звернулися до Мін'юсту та Держгеокадастру з проханням повідомити причини припинення взаємообміну інформацією між Держреєстром та Держгеокадабудом. Вони хочуть дізнатися, на який термін запроваджено ці обмеження.

Як отримати від 2 до 3 тисяч гривень допомоги? Українцям сказали, хто у списку, перевірте і ви.

Раніше повідомлялося, що грошова допомога на проживання: хто з українців може претендувати на виплати.

Також, син Наташі Королевської грається по найдорожчих клубах Дубая, поки його виборці гинуть від снарядів Росії.