Кабінет міністрів України схвалив зміни до законодавства, яке дало ПФУ доступ до інформації про перетин громадянами держкордону країни. Також тепер Пенсійний фонд знатиме, чи на окупованих територіях був одержувач пенсійних виплат.

Про це стало відомо завдяки заяві представника українського уряду у парламенті Тараса Мельничука.

Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube
Пенсійний фонд України, скріншот: YouTube

Поки текст законопроекту не опублікували, але вже є реєстраційний номер №9004.

Сам Мельїнчук детально розповів, що у законопроекті пропонують зобов'язати Державну прикордонну службу передавати ПФУ інформацію про громадян, які перетинали кордон України або в'їжджали/виїжджали на тимчасово окуповану територію України через контрольні пункти.

Популярні новини зараз
Медична помилка перетворила життя українки на пекло: "Те, що ви вижили – це феномен" Кому як пощастить: ПриватБанк виплатить клієнтам від 150 до 5000 грн Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію
Показати ще

Це необхідно для реалізації Пенсійним фондом повноважень у сфері загальнообов'язкового державного соціального та пенсійного страхування, – пояснив представник Кабміну.

Пенсіонерка, фото: Знай.ua
Пенсіонерка, фото: Знай.ua

Поки що у Кабміні не дали конкретних пояснень цій ініціативі. Але можна припустити, що у разі виїзду пенсіонера на тимчасово непідконтрольні Україні території, це може вплинути на виплату такій особі пенсії.

Укрпошта, скріншот: YouTube
Укрпошта, скріншот: YouTube

На тимчасово окупованих територіях проживають майже 2,9 млн. пенсіонерів, 81% отримують пенсію на карткові рахунки. Однак ще 19% з цієї кількості людей отримують виплати "Укрпоштою". При цьому листоноші не можуть дістатися до тих територій, які тимчасово окуповані або де ведуться бойові дії. Тому є певні складнощі.

Нагадаємо, не потрібно навіть виходити з дому: українцям пояснили, як оформити пенсію за допомогою смартфона чи комп'ютера.

Раніше повідомлялося, що українцям пояснили спірний нюанс при призначенні субсидії: відповідь ПФУ.

Також, пільги у розмірі 100%, 50% та 25%: як українцям вважатимуть доходи для отримання субсидії.