Помірне споживання кави приносить користь організму, зокрема знижує ризик серцево-судинних захворювань і навіть зміцнює кістки. Однак якщо переступити ту допустиму межу і пити дуже багато цього напою, то можна серйозно нашкодити здоров'ю. Скільки чашок кави безпечно пити на день, повідомляє medpravda.

Фахівці заявляють, що адекватна кількість кави, випитої за день, становить близько 2-3 чашок. Ця кількість не тільки не зашкодить, а й буде корисною для організму.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Даний гарячий напій може захистити від хвороб органів травлення та печінки, а також знижує рівень "поганого" холестерину, що позитивно впливає на серце. Такі властивості має кава, навіть якщо в ній немає кофеїну.

Кава. Фото: скрін youtube
Кава. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз
Кожному члену сім'ї по 3600 грн: українцям обіцяють тримісячну підтримку Все, що накопичували – може зникнути: клієнти ПриватБанку втрачають заощадження Хоч-не хоч, а в ТЦК йти все одно доведеться: українцям не залишили альтернативи Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло
Показати ще

Цей гарячий напій має багато корисних властивостей, якщо споживати його помірно, але також має багато протипоказань. Наприклад, до кави краще навіть не наближатися людям, які страждають на виразку шлунка або синдром роздратованого кишечника. Краще відмовитися від напою і тим, хто страждає на нефрологічні захворювання або тривожні розлади.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, що звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся і не забувайте про сніданки.

Також наш портал інформував, що потрібно їсти, щоб отримувати гормони щастя: список нехитрих продуктів, щоб життя стало на радість.

Крім того, ми писали, їмо і не здогадуємося: які продукти можуть знизити імунітет.