Подорожчають одразу на 30%: які продукти в Україні незабаром назавжди змінять свої цінники

Супермаркет, фото: Знай.ua
Супермаркет, фото: Знай.ua

Є побоювання, що найближчим часом українці можуть побачити в магазинах зовсім інші ціни на основні продукти харчування. Експерти та учасники гастрономічного ринку України прогнозують, що ціни можуть підскочити на 30%. Проте чиновники, які теж роблять прогнози, гадають, що підвищення буде незначним. На тлі проблем зі світлом, на початку року багато виробників підняли цінники. Світло дорожчає, постійні відключення доводиться переходити на генератори. За словами чиновників, ціни піднімуться лише на 5-8%, проте виробники впевнені, що потрібно піднімати цінник одразу на 30-40%.

Олексій Дурнєв зганьбив Тіну Кароль через вік, Єфросиніна аж принишкла: "Вона з моєю мамою в один клас ходила"

Маша Єфросиніна та Олексій Дурнєв, кадр з інтерв'ю
Маша Єфросиніна та Олексій Дурнєв, кадр з інтерв'ю

Популярні новини зараз
У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Травень буде дуже важким для українців, але 2 знакам Зодіаку пощастить: хто ці щасливчики
Показати ще

Всі ми пам'ятаємо конфлікт Маші та Льоші, коли Дурнєв відмовився приходити до Єфросиніної на інтерв'ю та назвав телеведучу "зіркою з минулого". З початком повномашстабної війни знаменитості помирилися і ось навіть уродженець Маріуполя таки прийшов на інтерв'ю, де спалахнув новий скандал і навіть Єфросиніна зізналася, що це гучніше за "телезірку з минулого". Маша припустила, що відомій людині дуже важко знайти собі пару і простіше пошукати когось "у сфері" і запропонувала Дурнєву придивитися до зірок навколо.

Українці обурені, що світло вимикають не всім будинкам у групі, в YASNO пояснили: "Усім і не потрібно"

Коти, свічки, відключення світла, фото з вільних джерел
Коти, свічки, відключення світла, фото з вільних джерел

Українці звикли до різних труднощів війни: вибухи не так лякають, до відключень світла теж можна пристосуватися. І, що головне, до всього ми підходимо з гумором, адже навіть коли сидимо без електрики, то жартуємо, що ж ми робитимемо з усією цією енергією, коли система України відновиться, адже нам уже не потрібно буде аж стільки. Ну, нічого, зате зекономимо. Проте, є те, з чим українці не можуть змиритися - різний час відключення світла в будинках, які знаходяться в одній групі. Тобто, коли настає темно-сіра зона за графіком, то в когось можуть відімкнути світло, а в когось воно буде. Це питання прокоментував гендиректор компанії-постачальника електроенергії Yasno Сергій Коваленко.

Зеленський успішно з'їздив до Європи? У Білому домі розповіли про передачу Україні винищувачів: "Немає нічого незвичайного"

Виступ Зеленського у парламенті Великої Британії. Фото: Youtube
Виступ Зеленського у парламенті Великої Британії. Фото: Youtube

Нещодавно стало відомо, що у Великій Британії ухвалили позитивне рішення щодо навчання українських захисників на винищувачах західного зразка. Сам же Володимир Зеленський сказав, що не знав, що потрібно цьому навчатися через 3 роки і у своєму стилі людину з гумором пообіцяв, що Україні надсилатиме пілотів лише з досвідом у 2,5 роки. Саме рішення Британії. прокоментував координатор Ради національної безпеки Білого дому зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі.

Безробітним українцям урізали розмір допомоги: на які виплати тепер можна розраховувати

Тарифи за комуналку, гроші: фото tsn
Тарифи за комуналку, гроші: фото tsn

Безробітним українцям помітно знизили розмір допомоги через нововведення, які почали діяти з 2023 року. Зниження виплат із безробіття регламентується змінами до закону "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття", прийнятими Верховною Радою ще минулого року. Ця зміна діятиме до кінця воєнного стану. Так, за новими правилами, навіть якщо людина має великий стаж і отримувала високу офіційну заробітну плату, то не може отримати виплати безробітним у розмірі 150% від мінімальної зарплати.