Лимон у помірних кількостях несе багато користі для людини, зокрема допомагає боротися із застудними захворюваннями, знижує рівень поганого холестерину в крові та загалом містить багато корисних речовин, необхідних організму. Втім, сильно захоплюватися кисленьким не варто, адже лимон може нашкодити.

Так, у сезон застуд багато хто налягає на лимони та інші цитрусові, втім, надмірне споживання може спровокувати хвороби горла. Сік лимона дратує піднебінні мигдалики та провокує запалення та тонзиліт.

Лимон, скріншот з відео
Лимон, скріншот з відео

Особливо обережними з лимонами слід бути людям, які мають проблеми з кислотністю шлунка, адже її посилення провокують саме лимони, а також інші цитрусові та імбир. Підвищена кислотність супроводжується печією та відрижкою. Якщо це ігнорувати, то зрештою можна заробити гастрит або виразку шлунка.

Чай з лимоном, скріншот з відео
Чай з лимоном, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин
Показати ще

Найсильніший вплив лимон надає на організм, якщо споживати його в "чистому вигляді". В той самий час, наприклад, якщо кидати часточки в чай, то вони не зашкодять, навіть якщо випивати багато такого напою.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, звички, які слід змінити, щоб не нашкодити здоров'ю: більше рухайтеся та не забувайте про сніданки.

Також наш портал інформував, що "безпечна" норма алкоголю: лікар-нарколог розповіла, скільки можна випити, щоб не нашкодити здоров'ю.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, бадьорять не гірше за кофеїн: які продукти потрібно їсти вранці, щоб подолати втому і повернути енергію.